Αποκάλυψη: H Τουρκία έχει σχέδιο εισβολής εναντίον της Ελλάδας (έγγραφα)

 Αποκάλυψη:  H Τουρκία έχει σχέδιο εισβολής εναντίον της Ελλάδας (έγγραφα)

Η Τουρκία έχει σχέδιο εισβολής εναντίον της Ελλάδας με το κωδικό όνομα του Τούρκουστρατιωτικού διοικητή του 11ου αιώνα που δρούσε κατά τη Βυζαντινή εποχή, αποκαλύπτουν μυστικά έγγραφα της κυβέρνησης του Ταγίπ Ερντογάν.

Την αποκάλυψη κάνει η γνωστή ιστοσελίδα Nordic Monitor, η οποία συχνά παρουσιάζει απόρρητα έγγραφα για τα σχέδια του προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν. Το κείμενο υπογράφει ο γνωστός Τούρκος αντιστασιακός Abdullah Bozkurt.

Πρόκειται για το σχέδιο με την κωδική ονομασία Τζαχά Μπέης (Çaka Bey) από το όνομα ενός Τούρκου στρατιωτικού διοικητή του 11ου αιώνα ο οποίος την περίοδο 1088-1091 ορμώμενος από τη Σμύρνη κατέλαβε τη Λέσβο, τη Χίο, τη Ρόδο και τη Σάμο κυριαρχώντας στις δυτικές μικρασιατικές ακτές.

Τίτλος του άρθρου: Turkey has a plan for the invasion of Greece, secret documents reveal (Η Τουρκία έχει σχέδιο για την εισβολή στην Ελλάδα, αποκαλύπτουν μυστικά έγγραφα). 

Σύμφωνα με μια παρουσίαση που εκπονήθηκε από το τουρκικό Γενικό Επιτελείο για επανεξέταση εσωτερικού σχεδιασμού της χώρας, η Τουρκία συνέταξε ένα σχέδιο μυστικής στρατιωτικής επιχείρησης με την ονομασία «TSK Çakabey Harekât Planlama Direktifi».

Το έγγραφο έχει ημερομηνία 13 Ιουνίου 2014, γεγονός που υποδηλώνει ότι ενημερώθηκε και οριστικοποιήθηκε εκείνη την ημέρα και -όπως αναφέρει η ιστοσελίδα- πιθανότατα εξακολουθεί να είναι ενεργό.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, τα έγγραφα ανακαλύφθηκαν κατά λάθος, μέσα σε έναν φάκελο που αφορούσε μία δικαστική υπόθεση την οποία χειριζόταν ο εισαγγελέας Serdar Coşkun, έμπιστος του Ερντογάν. Ο εισαγγελέας προφανώς ξέχασε να αφαιρέσει τα διαβαθμισμένα έγγραφα προτού τα υποβάλει στο δικαστήριο με αποτέλεσμα να διαρρεύσουν.

Τα στοιχεία που περιλαμβάνονται σε αυτά τα έγγραφα συλλέχθηκαν από τα κεντρικά γραφεία του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων κατά τη διάρκεια έρευνας για το αποτυχημένο πραξικόπημα στις 15 Ιουλίου 2016 και ανταλλάχθηκαν μεταξύ κορυφαίων διοικητών του Γενικού Επιτελείου οι οποίοι χρησιμοποιούν ένα ασφαλές εσωτερικό σύστημα ηλεκτρονικής επικοινωνίας.

Σύμφωνα με τη Nordic Monitor, την 1η Αυγούστου του 2016 ο Coşkun διέταξε το Γενικό Επιτελείο να προωθήσει αντίγραφα όλων των μηνυμάτων email για τους δύο προηγούμενους μήνες, ανάμεσα στα οποία ήταν και τα εν λόγω κρυπτογραφημένα έγγραφα.

Την αποκάλυψη στην ιστοσελίδα Nordic Monitor έκανε ο γνωστός Τούρκος αντιστασιακός Abdullah Bozkurt.

Όπως αναφέρει η Nordic Monitor, η κωδική ονομασία μόνο τυχαία δεν είναι.

Ο ιστότοπος της τουρκικής ναυτικής διοίκησης (Türk Deniz Kuvvetleri) παραθέτει το 1081 ως την ημερομηνία κατά την οποία ιδρύθηκε το πρώτο σύγχρονο τουρκικό ναυτικό ιδρύθηκε υπό τον Τζαχά Μπέη ο οποίος έχτισε στη Σμύρνη μια αρμάδα 50 σκαφών με τα οποία βγήκε στο Αιγαίο κατατροπώνοντας το βυζαντινό ναυτικό.

Μάλιστα, το τουρκικό Ναυτικό Μουσείο Διοίκησης έχει ένα άγαλμα που απεικονίζει τον Τζαχά Μπέη ως τον πρώτο Τούρκο ναύαρχο στο μουσείο του στην Κωνσταντινούπολη.

Πηγη

0 Reviews

Write a Review

All Together Team

All Together Team

Related post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *