Κούσιος: «Θα ανοίξουν τα σχολεία» – Καραγιάννης: «Θα δούμε…»

 Κούσιος: «Θα ανοίξουν τα σχολεία» – Καραγιάννης: «Θα δούμε…»

Η αγωνία για το αν θα ανοίξουν τελικώς τα σχολεία καλά κραττεί.

Προβληματισμός υπάρχει στο Προεδρικό καθώς η διαχείριση του ζητήματος του ανοίγματος των Σχολείων δεν φαίνεται πως έχει περάσει θετικά προς την κοινωνία. Οι συζητήσεις με την επιδημιολογική ομάδα θα κορυφοθούν αύριο με την συνάντηση που θα έχει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με την επιδημιολογισκή ομάδα.

Ξεκαθάρισμα Κούσιου

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μιλώντας στο The Team WEBTV και στην εκπομπή Secret Mission ξεκαθ´ρισε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν και πως δεύτερες σκέψεις θα υπάρξουν μόνο αν θα έχουμε μια δραματική αύξηση των κρουσμάτων

Καραγιάννης: Το βλέμμα μας στην επιδημιολογική ανάλυση

 
Το μέλος της Επιστημονικής Ομάδας στο Υπουργείο Υγείας, Καθηγητής Μικροβιολογίας/Μοριακής Ιολογίας Πέτρος Καραγιάννης, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι μέχρι στιγμής το άνοιγμα των Λυκείων δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα.
 
«Τα πάντα βαίνουν ομαλά», σημείωσε.
 
Ερωτηθείς αν τελικά θα επαναλειτουργήσουν στις 21 Μαΐου όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης, ο κ. Καραγιάννης είπε ότι «να δούμε τι θα μας δείξει η επιδημιολογική ανάλυση και ανάλογα θα συμβουλεύσουμε τον Πρόεδρο την Παρασκευή».
 
Την Παρασκευή, συνέχισε ο κ. Καραγιάννης, θα γίνει συζήτηση εφ΄ όλης ύλης, δεν θα είναι μόνο τα σχολεία, «διότι είμαστε προ θυρών της δεύτερης χαλάρωσης, επομένως έχει και τόσα άλλα θέματα που πρέπει να συζητηθούν», όπως είπε.
 
«Αυτή τη στιγμή ισχύει εκείνο που είπε ο Υπουργός Παιδείας», πρόσθεσε.
 
Το μέλος της Επιστημονικής Ομάδας στο Υπουργείο Υγείας, Επίκουρος Καθηγήτρια Παιδιατρικής, Λοιμωξιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ Μαρία Κολιού, σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ είπε ότι η Ομάδα έδωσε τις απόψεις της.
 
Ερωτηθείσα σχετικά, η κα. Κολιού είπε ότι «είμαστε υπέρ της σταδιακής αποκλιμάκωσης και στο θέμα των σχολείων».
 
«Θα ανοίξουν τα σχολεία, απλά σταδιακά. Όλοι πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνεται σταδιακά αυτή η διαδικασία», κατέληξε.
 

SOTIRIS PAPADOPOULOS

SOTIRIS PAPADOPOULOS

Related post

1 Comment

  • […] Το Προεδρικό δέχεται έντονη πίεση να αλλάξει την ξεκάθ…Μέχρι και αυτή την ώρα η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει κανονικά στο σχεδιασμό της. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *