Μάτι 2 χρόνια μετά: Η νύχτα που oύρλιαζαν οι άνθρωποι (video + photos)

 Μάτι 2 χρόνια μετά: Η νύχτα που oύρλιαζαν οι άνθρωποι (video + photos)

Είναι σίγουρα ένα από τα πιο συγκλονιστικά γεγονότα που κάλυψα στα 22 χρόνια που ήμουν στην τηλεόραση.

Από την άδεια που βρισκόμουν, ο Γιάννης Καρεκλάς μου είπε να πάω στο Μάτι την επομένη της καταστροφής. Φυσικά ο δημοσιογράφος δεν ξέρει από άδειες όταν υπάρχουν γεγονότα. Μαζί με τον κινηματογραφιστή Γιάννο Σωτηρίου καταγράψαμε τόσα πολλά, είδαμε ακόμη περισσότερα, θρηνήσαμε μαζί με τους κατοίκους της περιοχής. Μα πάνω από όλα… αλλάξαμε ως άνθρωποι.

10 λεπτά και 27 δευτερόλεπτα. Οι περιγραφές των πρωταγωνιστών σοκάρουν. Μια οάση ομορφιάς είχε μετατραπεί σε κατεστραμένο τοπίο που θύμιζε πόλεμο. Άλλωστε σαν σήμερα πριν δύο χρόνια… οι λύκοι σίγησαν γιατί ούρλιαζαν οι άνθωποι.

Περπατούσαμε τα σοκάκια του οικισμού. Ο θάνατος είχε χτυπήσει την πόρτα νοικοκυραίων. Άρπαξε με μανία τα παιδικά όνειρα μικρών αγγέλων. Όλη η Ελλάδα δάκρυσε.

Κάθισα με πολλούς κατοίκους εκεί στα κατεστραμμένα σπίτια τους. Μίλησα μαζί τους. Όλοι τους είχαν ένα δίλλημα να αντιμετωπίσουν την ώρα που η φωτιά ορμούσε με μανία στο Μάτι. Ποιον δρόμο να πάρουν για να γλιτώσουν. Δεξιά ή αριστερά; Ευθεία ή προς τα πίσω; Κάθε απόφαση ήταν τελικώς όπως αποδείχθηκε απόφαση ζωής.

Το αύριο στο Μάτι δεν θα είναι ποτέ ίδιο. Δύο χρόνια μετά, 102 ψυχές ζητούν δικαίωση. Η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια της ατιμωρησίας. Ποτέ ξανά τέτοια τραγωδία.

To ALL TOGETHER στα SOCIAL MEDIA

Κάντε LIKE στη Σελίδα του All Together στο Facebook 

Ακολουθήστε το All Together στο Twitter

SOTIRIS PAPADOPOULOS

SOTIRIS PAPADOPOULOS

Related post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *