Προσοχή: Αλυσίδες μετάδοσης κορωνοϊού σε Λεμεσό και Λάρνακα

 Προσοχή: Αλυσίδες μετάδοσης κορωνοϊού σε Λεμεσό και Λάρνακα

Σε ό,τι αφορά στα νέα περιστατικά της νόσου COVID-19, σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, από σύνολο 1,997 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν 5 κρούσματα του ιού SARS-CoV-2.

Υπενθυμίζεται πως το πρωί είχαν γνωστοποιηθεί ακόμη 5 κρούσματα, φτάνοντας έτσι τον σημερινό συνολικό αριθμό στα 10 κρούσματα.

Αναλυτικά, τα θετικά στον ιό άτομα που ανακοινώθηκαν το απόγευμα της 1ης Αυγούστου, προέκυψαν ως ακολούθως:

  • Από 117 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, προέκυψαν 4 κρούσματα.
  • Από 206 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, προέκυψε 1 κρούσμα.

Συγκεκριμένα:

Δύο από τα κρούσματα της ιχνηλάτησης προέρχονται από το cluster στη Λάρνακα, που ξεκίνησε από το περιστατικό που έχει έρθει από τις ΗΠΑ. Συνολικά, το συγκεκριμένο cluster αριθμεί εννέα κρούσματα.

Τα άλλα δύο κρούσματα της ιχνηλάτησης συνδέονται με το cluster της ασφαλιστικής στη Λεμεσό. Επιπλέον, ο ένας από τους δύο πήγε μόνος του για έλεγχο ιδιωτικά, ενώ ήταν προγραμματισμένο να πάει για εξέταση μέσω της ιχνηλάτησης, παραβιάζοντας με αυτό τον τρόπο το πρωτόκολλο. Συνολικά, το συγκεκριμένο cluster αριθμεί οκτώ κρούσματα. 

Το πέμπτο άτομο εντοπίστηκε κατά τον προεγχειρητικό έλεγχο και βρίσκεται στην επαρχία Λευκωσίας.

Κάντε LIKE στη Σελίδα του All Together στο Facebook 

Ακολουθήστε το All Together στο Twitter

All Together Team

All Together Team

Related post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *