Στη Κύπρο από σήμερα οι Βρετανοί τουρίστες – Τι θα ισχύει

 Στη Κύπρο από σήμερα οι Βρετανοί τουρίστες – Τι θα ισχύει

Στην Κατηγορία Β, από την κατηγορία Γ, προστίθεται από σήμερα το Ηνωμένο Βασίλειο μετά από αξιολόγηση του επιδημιολογικού κινδύνου χωρών σχετικά με τη νόσο COVID-19.

Διαβάστε επίσης: Κύπρος – κορωνοϊός: Η κατάσταση στο νοσοκομείο αναφοράς

Ακόμα και αν οι ταξιδιωτικοί πράκτορες ξεκαθάρισαν πως δεν πρόκειται να ξεκινήσουν τα προγράμματα τους σε σχέση με τους Βρετανούς τουρίστες πριν τις 15 του Αυγούστου, ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος, έχει αναφέρει ότι μέχρι στιγμής υπάρχουν ήδη 66 προγραμματισμένες πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο για την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου.

Οι Βρετανοί επιβάτες απαιτείται να έχουν προβεί σε εργαστηριακό έλεγχο κατά τις τελευταίες τουλάχιστον 72 ώρες προ της αναχώρησης και να έχουν Πιστοποιητικό, που να αποδεικνύει αρνητική εξέταση PCR για τον ιό.

Επιπλέον, όσοι έρχονται από χώρες της Κατηγορίας Β και εμπίπτουν στις ακόλουθες κατηγορίες δύνανται να πραγματοποιήσουν τη μοριακή εξέταση κατά την άφιξή τους στην Δημοκρατία: α) Κύπριοι πολίτες και μέλη της οικογένειας τους (οι αλλοδαποί σύζυγοί τους, τα ανήλικα τέκνα και οι γονείς αυτών), β) όλοι οι νόμιμα διαμένοντες στη Δημοκρατία, γ) πρόσωπα που δικαιούνται σύμφωνα με τη Σύμβαση της Βιέννης, δ) πρόσωπα ανεξαρτήτως υπηκοότητας, που δικαιούνται να εισέλθουν στην Κυπριακή Δημοκρατία, μετά από ειδική άδεια από την Κυπριακή Δημοκρατία ως αυτή καθορίζεται από το περί Λοιμοκαθάρσεως Διάταγμα (Αρ. 30) του 2020, και ε) πρόσωπα ανεξαρτήτως υπηκοότητας, στη χώρα διαμονής των οποίων δεν παρέχεται υπηρεσία εργαστηριακών αναλύσεων (δημόσια ή ιδιωτικά), σε αυτούς που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Κυπριακή Δημοκρατία και κατόπιν σχετικής ανακοίνωσης.

Το κόστος της εξέτασης καλύπτεται από τους ίδιους τους ταξιδιώτες και επιπλέον τα άτομα αυτά θα πρέπει να παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι την έκδοση του αποτελέσματος.

Το ALL TOGETHER στα SOCIAL MEDIA

Κάντε LIKE στη Σελίδα του All Together στο Facebook 

Ακολουθήστε το All Together στο Twitter

All Together Team

All Together Team

Related post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *